Darren és énHey, let’s go out on the stage and dance together” – jött oda hozzám Darren Hayes, a Savage Garden énekese a VIP szobában. Emlékszem, az egész olyan álomszerű volt. Sokan minden praktikát bevetve próbáltak bejutni Darren-hez, én pedig szimplán ott voltam vele, beszélgettünk és buliztunk. Büszkén lépdelve mentem vele, táncolni a színpadra. Néha lepillantottam a színpad körül táncoló emberekre és érzékeltem az irigykedő pillantásokat.

Hogy történt mindez? Ráadásul pont a születésnapomon? Elmesélem! Lényegében angol tudás kellett hozzá, és némi „szerencse”…

Azt szögezzük le, nem vagyok autogram vadász. Nem vagyok celeb-leső és nem vagyok megszállott rajongó. Ami viszont biztos, hogy mindig is érdekelt a sikeres és tehetséges emberek élete és munkássága. Éppen ezért, amikor megtudtam, hogy Darren Hayes, a Savage Garden énekese, aki közben szólókarrierbe kezdett, Londonban lép fel szilveszterkor, amolyan klubjellegű show-ban, izgatottság fogott el. Mégsem kell Ausztráliába utazzam, hogy halljam őt élőben énekelni!

Elhatároztam, hogy férjemmel Londonban szilveszterezünk. Repülőjegy, szállás megvolt 4 napra, már csak a koncertre kellett jegyet foglalni. De nem sikerült. Próbáltam megrendelni, de nem ment. Telefonos segítség a jegyvásárláshoz nem járt, így nyomozásba kezdtem. Jobb ötlet híján felhívtam a koncert helyszínét. Jött mindenki rémálma: telefonon kellett angolul beszélni! Semmi vész, nekem azért ez már ment… 😉

A helyszínen nem tudtak segíteni, ezért átirányítottak egy Tracy nevű hölgyhöz. Fel is hívtam, ő pedig készségesen segített. Csak annyit kért, küldjem el az adataimat, és majd a helyszínen is fizethetek készpénzben. Nagyon örültem.

Miután letettem a telefont, Tracy neve visszhangzott folyamatosan a fülemben. „Tracy. Tracy. Tracy.” Olyan ismerősen csengett. Mintha már hallottam volna a nevét Darren kapcsán valahol. Rövid de mélyreható kutatásom eredményeképp körvonalazódott, hogy ő Darren személyi titkára, és egyben jó barátja. Ekkor egy ötlet jutott eszembe. Az adataimon felül egy kéréssel is fordultam Tracy-hez.

Darren-nek májusban volt a születésnapja. Akkor, a saját születésnapján ő adott a követőinek ajándékot: letölthettünk egy egész albumot, amit szórakozásból készített egy barátjával. Megírtam Tracy-nek, hogy ezúttal pedig nekem lesz a születésnapom, és szeretnék én ajándékot adni Darren-nek. (Összeállítottam egy szép ajándékcsomagot magyar különlegességekkel.) Megírtam Tracy-nek, hogy amikor találkozunk, hogy kifizessem a jegyem, odaadnám neki a csomagot, hogy továbbítsa Darren-nek. Persze Tracy rábólintott. Ekkor még nem is sejtettem, milyen nagy meglepetés fog várni.

Végre eljött a londoni kiruccanás időpontja. A városban is jól éreztük magunkat, de már nagyon izgatottan vártuk a szilveszteri show-t. 31-én jókedvűen érkeztünk a helyszínre. Sokat kellett várni, mire bejutottunk, mert először azokat engedték be, akik Darren fanclub tagok voltak, aztán a jeggyel rendelkezőket, végül pedig végre következhettünk mi…

2009.12.31. 23-27-34

Tracy-vel

Tracy a pénztárnál várt minket. Bemutatkoztam, elmondtam, ki vagyok, majd Tracy olyannal állt elő, amitől majdnem elájultam! „I have a surprise for you!” – mondta, majd mosolyogva közölte, adjam át én az ajándékomat Darren-nek. Ezzel átnyújtott két VIP jegyet. Ezzel a jeggyel szabad mozgásunk volt mindenhová, még a színfalak mögé is. Sőt, valójában ott töltöttünk minden percet, kivéve azt, amikor a kiemelt lelátóról néztük a koncertet.

Tudod, hiába nem vagyok megszállott celeb-leső, és hiába zenész családban nőttem fel, a backstage-ben lenni Darren-nel és barátaival különleges élmény volt. Mégiscsak egy olyan emberrel voltam, akinek a dalai több neves slágerlistát is vezettek, és a Truly Madly Deeply című számával minden idők „legtovább listán lévő dal” rekordját felállította.

Justin

Justin, a zongorista

Darren-nel, barátaival és zenésztársaival sokat beszélgettünk és ökörködtünk. Mindenki nagyon kedves volt, és sztár-allűrtől mentesek. Nagyon jó volt ott lenni. Az ajándékomat is átadtam Darren-nek (Tracy-nek is vittem valamit), és amikor Darren a koncert után hívott engem is a színpadra táncolni, igazán különleges érzés volt! Szuper szilveszter és szuper születésnap!

És mit üzenek Neked ezen az élményen keresztül?

  1. Ha jól beszélsz angolul, megnyílik a világ!
  2. Bármit elérhetsz, amit kitűzöl célodul, csak tenni kell érte!
  3. Merj kezdeményezni, mert klassz dolgok alakulhatnak belőle!
  4. Mutasd meg, mit tudsz! Ne rejtegesd, és ne szerénykedj, ha valamire képes vagy!
  5. Ne futamodj meg az első akadálynál!
  6. Légy kitartó!

Kívánok Neked is olyan élményeket, amelyeket az angoltudásodnak köszönhetsz! Ha pedig már van is, írd meg ide kommentben.