Tanáraink

kicsi (1)Szabó Kisanna

Az angol egészen kicsi korom óta az életem szerves része. Először csak az iskolában tanultam, majd környezetemben fellelhető angol foszlányokra igen fogékonnyá váltam, s az angol szép lassan életre kelt bennem. 16 éves koromban ösztöndíjjal fél évet az USA-ban töltöttem. Mikor hazajöttem, megszereztem a felsőfokú nyelvvizsgát és elkezdtem tanítani első csoportomat magántanárként – kamasz a felnőtteket.

Egyetemi éveim alatt tovább tanítottam. Azóta fordítok, rengeteg nemzetközi projekten vettem részt, szerveztem, pályáztam angolul. Egy angliai, új cirkusszal foglalkozó projekten ismertem meg a gyermekem apját. Ezzel az angol végérvényesen a magánéletem része is lett.

Az angol térnyerése olyan nagy mértékű, hogy szinte már megkerülhetetlen az ismerete a boldoguláshoz. Szeretek tanítani, mert ezzel az emberek kezébe hasznos eszközt adok. Nemcsak a könnyebb boldogulás miatt. A mondás nagyon találó, hogy „ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy.” A nyelvismeret nem csak a kommunikációs csatornáinkat szélesíti, de a személyiségünket is gazdagítja.

_DEP6823Dunay Kató

 

 

 

 

 

 

 

IMG_7104Becsei Anna

1994 óta tanítok, kicsiket és nagyokat egyaránt, sokat utaztam, Angliában jártam nyelviskolába, ott szereztem meg a középfokú nyelvvizsgát. Tanáraim módszerei, a légkör, a sok külföldi csoporttárs egy életre meghatározó lett számomra. Azt tapasztaltam, hogy a nyelvtudás egy KAPU, amelyen keresztül új szemmel nézhetünk a világra, barátokat és sokrétű tudást szerezhetünk általa. Hiszek abban, hogy a nyelv szeretete, a nyelv iránti lelkesedés ragadós, ezért lettem tanár. Eddigi pályafutásom alatt Pécsett, Budapesten és bónuszként egy tanév erejéig Connecticutban (USA) mint Fulbright ösztöndíjas cseretanár tanítottam.
Az idegennyelvek iránti szeretetet a szülői házban szívtam magamba, egyik első emlékem a nyelvtudás hiányához kötődik, de sikerélménnyel társult. 8 éves voltam, amikor a szüleim távollétében hozzánk látogató holland vendégekkel megpróbáltam ‘megbeszélni’ mikor érkeznek haza. Sikerült 🙂 Csodáltam szüleimet, hogy ők tudnak beszélgetni a vendégekkel, én is szerettem volna több nyelven beszélni.
Nagyon élvezem a nyelvtanítást, igyekszem minél életszerűbben tanítani a nyelvet. Legnagyobb örömöm, amikor diákjaim azt mesélik, hogy nyaraláskor, vagy éppen a városban turistákkal tudtak beszélgetni, vagy hogy nagyon sok mindent megértettek a filmből, amit nem felirattal néztek végig. Amikor hallottam a Bar-ANGOL módszerről, nagyon megfogott, és az lett belőle, hogy jelenleg én vezetem a Chat Programot (beszélgető kör Bar-ANGOL tanfolyamokat végzettek számára).