Azt gondoljuk, hogy egy név minden nyelven ugyanúgy van. Tehát ha magyarul tudjuk, mondhatjuk úgy akkor is, amikor angolul beszélünk.

De ez nem így van!

Mit szólnál hozzá, ha a Te intelligenciád a nevek helyes kiejtésével is megmutatkozna?

jó pár név, amelyet érdemes tudnod:

Városnevek

Szigetek

Hegyek

Óceánok

Tavak, tengerek

Folyók

Bolygók, csillagjegyek

Kémiai elemek

Történelmi, mitológiai nevek

Miért érdemes ezeket a neveket angolul is ismerni?

Mert neveket igen ritkán tartalmaznak szótárak – de ha ki is tudod nézni valahonnan, amikor épp szükséged lenne rájuk, vajon ki fogja várni a hallgatóságod, mire megtalálod? A beszélgetés már rég máshol fog járni.

Körülírni egy nevet pedig elég macerás.
Esélyes, hogy sosem fognak rájönni, mire/kire is gondolsz.

Ezért szeretnék segíteni Neked:

Készítettem egy tanfolyamot, ahol minden nevet játszi könnyedséggel sajátítasz el.

19

lecke

198

név, amit megtanulsz

130

percnyi videó anyag

Miért velem tanuld meg ezeket a neveket?

Mert úgy tanítok, hogy a nevek hangzása a fejedbe kússzon. Ez a biztosíték arra, hogy bármikor előhúzod a tarsolyodból épp azt a nevet, amire szükséged van.

 

Minden egyéb nevet is ki fogsz tudni ejteni, mert a szabályszerűségeket is elárulom.

Járulékos mellékhatásként pedig megtanítok olyan apróságokat, amivel nyelvtanulók hada küzd – pl. névelők használata a földrajzi neveknél. Hová kell? Hová nem? Gondolkodás nélkül fogod tudni.

Ráadásul egy csomó érdekességet mesélek.
Nagyon szórakoztató videós tanfolyam vár rád!

Less bele pl. a 8. leckébe:

Néhány vélemény a tanfolyamról

Hasznos tulajdonnevek vannak a tanfolyamban, elég sok okozott meglepetést

Hasznos tulajdonnevek vannak a tanfolyamban, elég sok okozott meglepetést, illusztrációk jók voltak, egyáltalán nem volt unalmas, vártam az új leckéket. Edit nagyon szépen beszél, nyugtató a hangja?A város és folyó nevek voltak a kedvenc leckéim. Számomra sok újdonság volt bennük pl. Canterbury, Worcester…. na ezek kiejtését soha nem feledem??? 

Mindenkinek ajánlom kivétel nélkül. Ugyanis van a „kisnagy” fiam, aki tényleg nagyon jó angolból, nemrégen volt Amerikában is féléves tanfolyamon és még neki is volt ami teljesen új volt. Ez a tanfolyam világosan rámutat, hogy mennyire fontos a kiejtés. Anélkül tényleg nem megy, nem fognak megérteni minket.

Vas Judit

Hasznos, hogy jelölve van a gyakorlás ideje, nem kell újra az egész leckét ismételni

A kiejtés mellett még nagyon sok érdekes információt tartalmaz. Teljesen lekötött. Hasznos, hogy jelölve van a gyakorlás ideje, nem kell újra az egész leckét ismételni, ha csak gyakorolni szeretnék. Jó az időkorlát nélküli hozzáférés, mert többször is tudok ismételni a későbbiekben is. Mindenkinek ajánlanám, mert sokat hozzátesz a beszédértéshez, akár egy angolul jól beszélő is profitál belőle. Sajnos sokszor tapasztaltam, hogy a kiejtés miatt nem értik, hogy miről is beszélek.

Rudi Csilla

Szórakoztató módon tanulhatja meg a nevek kiejtését és ezzel még egy plusz adag motivációt is kap.

Az tetszett a legjobban a tanfolyamban, hogy érdekességekbe, történetbe szövöd az információt, a kiejtéshez kapcsolódó tudnivalókat, így még szórakoztatóbb. Nem lapos vagy unalmas, de nem is túl sok, pont eltaláltad. Egyrészt ennek a szövegkörnyezetnek köszönhetően (ahogy írtam fent, nem „lapos” vagy unalmas, nincs monoton-hatás, hanem érdekes), másrészt a gyakorlásnak – és ismétlő gyakorlásnak köszönhetően nagyon könnyen megmaradtak a nevek a fejemben.

Mindenkinek ajánlom, aki angolt tanul bármilyen okból vagy céllal. Szórakoztató módon tanulhatja meg a nevek kiejtését és ezzel még egy plusz adag motivációt is kap.

Kuti Henriett

További vélemények (kattints ide)

ezen kívül nem találkoztam még olyan tananyaggal, ami kifejezetten a tulajdonnevek kiejtésével foglalkozna

Olyan munkám van, ahol földrajzi nevekkel dolgozom (térképész), főleg angol nyelven, és nehézséget okoz kiejteni ezeket pl. egy-egy megbeszélés alkalmával. Kifejezetten emiatt a téma miatt vásároltam a tanfolyamot. De mindenkienk ajánlom, aki angolul tanul, mert ezen kívül nem találkoztam még olyan tananyaggal, ami kifejezetten a tulajdonnevek kiejtésével foglalkozna, pedig a hétköznapi beszédben elég gyakran előfordul, főleg ha külföldiekkel beszélünk.

most már végre nem lépem át olvasmányaimban a neveket

Az a legjobb, hogy most már végre nem lépem át olvasmányaimban a neveket! Iszonyatosan frusztráló, ha olvasás közben nem tudod elolvasni a neveket. Tudod, hogy nem úgy mondják, ezért kvázi „átugrod” és ott marad egy lyuk, és megszakad az élmény folyama. Ez már nem az első idegen nyelv, amit tanulok, de az angol éppen a kiejtés miatt mindig is a mumusom volt. Köszönöm, hogy eszedbe jutott ez a tanfolyam!

Mária

eszembe jutottak például az olasz városnevek amikor a nyaralásról meséltem

Örülök, hogy elvégeztem a tanfolyamot, mert eszembe jutottak például az olasz városnevek amikor a nyaralásról meséltem. Egyébként érdekes volt nagyon a történelmi személyek neveinek kiejtése is.

Deákné Éva

Magam is meglepődtem, hogy a magyarázatok után milyen könnyen megjegyeztem a neveket.

A magyarázat nagyon alapos és jó. Magam is meglepődtem, hogy a magyarázatok után milyen könnyen megjegyeztem a neveket. Amikor az angol ismerősünk megérkezik Magyarországra, sokszor nehéz beszélni a magyar történelmi személyekről, főleg, hogy nem tudjuk a pontos kiejtést. A kémiai elemek a munkám kapcsán jöhetnek elő, az asztrológia az érdeklődésem miatt fontos, és a hétköznapi beszélgetésekben is hasznos. Szóval köszönöm a tanfolyamot! 🙂

rávilágít, hogyan szeretnek beszélni az angolok

Ez volt eddig a legélvezetesebb tanfolyam. Talán elsőre inkább csemegézésnek tűnik, de ahogyan a saját szájuk íze szerint formálják az idegen neveket, rávilágít, hogyan szeretnek beszélni az angolok.

Pallagi Tamás

Jó, hogy bemutatsz benne több akcentust is.

Jó, hogy bemutatsz benne több akcentust is. Mindenki ki tudja választani melyik kiejtést akarja megtanulni használni. Nekem az ausztrál is tetszett mert eddig azzal nem találkoztam.

Tóth Endre

örültem, hogy végre magyarázatot kaptam arra, hogy mit miért úgy

Zsenáilis az ötlet, hogy gondoltál arra, milyen nehézséget jelent a különböző nyelvekhez kapcsolódó személyek vagy egyebek nevének angolos ejtése, hiszen mi magyarok általában arra törekszünk, hogy az eredeti kiejtést próbáljuk követni bármilyen nyelvű is az adott név. (Kivéve, amikor “ saját” nevet adunk valaminek: pl Bécs) Szóval örültem, hogy végre magyarázatot kaptam arra, hogy mit miért úgy. Nagyon ajánlom a kezdőknek azért, mert húzóereje van, kedvet csinàl a további tanuláshoz, a többieknek pedig azért,  hogy ne emiatt kerüljenek kellemetlen helyzetbe.

Magdi

nagyon tetszett az Ismétlés lecke, látni, hogy használják a neveket mondatokban

Azok a nevek ragadtak meg a leggyorsabban, amikhez volt egy story pl. Fokváros neve. Jó ezekről a tulajdonnevekről tudni, így jobban ki tudom magam fejezni. Illetve nagyon tetszett az Ismétlés lecke, látni, hogy használják a neveket mondatokban.

Katalin

Először azt hittem, hogy a 10. lecke a kedvencem

Először azt hittem, hogy a 10. lecke a kedvencem, de végig néztem az összes leckét, és rájöttem, hogy nincs kedvencem, vagy mind az. Mindegyikben olyan sok érdekességet kaptam, hogy nem tudok választani.

Heszné Mária

Egy társalgásban ez a tudás nélkülözhetetlen

Szerezd meg Te is!

Most AKCIÓS ÁRON

Nevek Kiejtése tanfolyam

Ha meg szeretnéd tanulni, milyen név hogyan van angolul és hogyan mondjuk ki, plusz az a vágyad, hogy magolás nélkül kússzanak ezek a nevek a fejedbe, akkor kérd a „Nevek kiejtése” tanfolyamot.

A Nevek Kiejtése tanfolyam tartalmazza a fent említett összes név megtanulásához szükséges leckét

  • 19 lecke
  • 130 percnyi videó anyag gyakorlással
  • örök hozzáféréssel

11 990 Ft helyett

9 990 Ft

Gyakran hallok igazán jól beszélő angol nyelvhasználókat. De darabokra hullik a jó angol imázsa, amikor egy nevet kell kimondani.

neked ezzel nem lesz problémád