Beszédértés tréning
2. rész

48 hozzászólás

 1. Kinga

  Kedves Edit!
  Ön tényleg nagyon jó!!!!
  Köszönjük!

  Válasz
  • Edit

   Oh, nagyon köszönöm! Én élvezem a tanítást, és a lényeg a tanulóim sikere. Úgy tűnik, jó kombó. 🙂

   Válasz
 2. Kimmel Erika

  Kedves Edit!
  Nincs az oldalon a videó, kérlek küldd újra.
  Köszönöm

  Válasz
  • Edit

   Kedves Erika!
   Lehet, hogy épp frissítés történt az oldalon, amikor nézted, kérlek próbáld újra, mert ott kell lennie a videónak. Ha továbbra sem látod, kérlek írj nekem emailt az [email protected]-ra, és írd meg, milyen eszközről, milyen böngészőből nézed, és kiderítjük az okot.
   Üdv:Edit

   Válasz
 3. Szabóné Tollár Judit

  Kedves Edit!

  köszönöm az anyagot, nagyon hasznos volt.

  Válasz
 4. Tamás

  Ez szuper volt.
  De ezt vajon a nyomorult angol tanárunk miért nem tudta ilyen egyszerűen és használhatóan elmondani!?
  Évekig tartó szívást lehetett volna vele megspórolni.

  Válasz
 5. göblös csaba

  Kedves Edit !
  Az igért 3. rész helyett a második jött vissza. Kiváncsian várjuk az igazi 3. részt.
  Üdvözlettel öreg csaba.

  Válasz
  • Banicz János

   ó! ez nagyon cuki így, és amit csinálsz Edit! hálásan köszönöm, bár én eléggé az elején tartok az egésznek, úgyhogy egyáltalán nem sok szót, szóösszevonást értek, de örülök, hogy hamar idekeveredtem, talán így a kezdetektől jobban haladhatok egyből, és kevésbé veszi el a kedvem, hogy a beszélt nyelvet nem értem, merthogy hamarabb érteni fogom… ?
   köszönöm! ??

   Válasz
  • János

   Érdekes! Nagy igazság van benne.Köszönöm!

   Válasz
 6. Ferencne Uveges

  Szuper! remelem nekem is konnyebben fog menni ezek utan.

  Válasz
 7. Péter

  Ezek miatt ment el a kedvem az angoltanulástól, pedig oroszul és németül jól beszélek ! Talán most majd folytatom! Addig is köszönöm kedves Edit !

  Válasz
 8. Mária

  Kedves Edit! Ez fantasztikus! Nem tudtam miért nem értettem ha beszéltek hozzám. Valóban nekem úgy jött le mindig, hogy elharapják és így számomra érthetettlen és zavaró. Még akkor sem értettem, ha azokat a szavakat én már többször használtam ha beszélnem kellett. Így már érthető miért! Köszönöm szépen!

  Válasz
  • Edit

   Nagyon örülök, hogy megtaláltad a választ a problémádra! Az a jó hírem, hogy csak csekély számú szó van, amit elharaphatunk (igaz, ezek gyakran fordulnak elő és ezért űnik úgy, hogy sok van), így ezt az elharapás dolgot is egész könnyen meg lehet tanulni. 🙂

   Válasz
 9. Bogara Károyné

  Az első lecke nagyon reménykeltő volt. Izgatottan várom a folytatást Ugyancsak remélem, hogy az én 78 évem nem lesz akadálya a folytatásnak

  Válasz
 10. Bogara Károyné

  Az első lecke nagyon reménykeltő volt. Izgatottan várom a folytatást

  Válasz
 11. Andi

  Ezek tényleg konkrét, kézzel fogható, követhető tanácsok! Nem csak annyit mond: tanulj! Abban segít: hogyan? Köszönöm szépen!?

  Válasz
  • Gönczy Edit

   Természetesen abban is segítek, hogyan tanulj, ugyanilyen konkrét, kézzelfogható, követhető tanácsokkal. A gyakorlás ill. a gyakorlatba ültetés kulcs fontosságú, ezért a „hogyan”-t is elengedhetetlen tudni. Szóval abban is egyértelműen segítek.

   Válasz
   • Andi

    Bocsánat, lehet, hogy félreerthetően fogalmaztam. Azt szerettem volna visszajelezni, hogy már ebben a két videoban is valaszt kaptam a hogyanra! És ez nagyon tetszett!?

    Válasz
 12. Rita

  Szuper anyag, sok év után végre….., örülök hogy Rád találtam.?

  Válasz
  • Gönczy Edit

   Nagyon jó ezt olvasni, köszönöm! Már csak az kell, hogy tanuld meg, amit csak lehet és gyakorolj! Mindenre van megoldás! 🙂

   Válasz
   • Ricsi

    Mindig olyan nehezen ertem meg az angol gyors beszedet. Remelem a te modszered tud segiteni nekem. Megneztem a videokat es nagyon szuper es erdekes ahogyan tanitasz 🙂

    Válasz
 13. Antal

  Kedves Edit, egy élmény volt a mai lecke. Köszönöm.

  Válasz
  • A. György

   Köszönöm a 2. részt is! Nagyon hasznos volt.

   Válasz
   • Bábics Gabriella

    Kedves Edit!

    Én is a 2. részt kaptam meg újra. Várom a harmadikat is.

    Szép napot!

    Bábics Gabi

    Válasz
 14. Olah Julia

  Köszönöm a hozzáférést, várom a harmadik részt. Meghallgattam volna a második rész még egyszer, de most leragadt a lejátszás.

  Válasz
 15. Dr.Veres Sándor

  Edit
  Gratulálok, ez nagyon jó anyag.
  Sándor

  Válasz
  • Orsi

   Említettel hangzó anyagokat, illetve meséket. esetleg tydnál ajánlani linkeket vagy videókat (mesék stb)

   Válasz
   • Edit

    Kedves Orsi! Keress bármilyen olyan mesét, amit már esetleg magyarul láttál. Vagy olyanokat amiket kifejezetten gyerekeknek szántak.

    Válasz
 16. Végh Judit

  Kedves Edit,

  valóságos revelációként hatott az első két leckéd. Sokszoros újrakezdő vagyok angolból, de most új remények nyiladoznak a szívemben, hogy valamikor mégiscsak meg fogom érteni az angol beszédet. Köszönöm, köszönöm, köszönöm. Fantasztikus tanár vagy.

  Válasz
  • Edit

   Jaj de jó! Remélem a harmadik lecke is tetszeni fog. Ott tartogatom a szerintem legizgibb dolgot, ami segít a beszédértésben. Várlak ott is! 🙂

   Válasz
   • Ricsi

    Ott leszek

    Válasz
 17. Julika

  Sajnos egyik leckét sem tudom megnézni. Player error.

  Válasz
 18. Gábor

  Én ezt nem színezem, ez jóóóó….!

  Válasz
 19. Gábor

  Thank you, you are great,

  Gábor

  Válasz
 20. Konrád Ágnes

  Milyen sokat segített volna, ha ezeket már régebben mondják nekem! Köszönöm, Edit!

  Válasz
  • Erika

   Sajnos akadozik a videó hangja. Szavak, szótagok maradnak ki, így nehezen érthető. ?

   Válasz
 21. Eduard Zoe

  Szia Edit!
  Ez tényleg baromi jó, de adj tanácsot plíz, hogy az elharapandó szavakat (szerinted) vakon keressem a szótárakban, vagy ha csak a gyakorlás miatt kutatok ilyenek után akkor hol szemezgessek?

  Válasz
  • Gönczy Edit

   A következő videót ugyanúgy gyakorlással kezdjük, mint a mait, abból sok tippet kapsz majd ahhoz, hogy mit kell elharapni. De egyébként az ún. funkciószavakkal szokás ezt tenni: segédigék, névmások, prepozíciók és névelők (pontosabban az ún. determiners).

   Válasz
   • Eduard Zoe

    Köszönöm!

    Válasz
 22. Krisz

  A kiejtési sajátságokról azért nem tanulunk órán, mert nincs a könyvben. A könyvben szavak, mondatok, történet, nyelvtan – ez utóbbi véleményem szerint nagyon fontos -, ott a vannak a könyvben. Én a kiejtésemmel meg vagyok elégedve, de a szövegértésem a minimálisnak egy része… De most kaptam ötletet, hogy ne adjam fel! 🙂 Köszönöm én is a videót!

  Válasz
  • Edit

   Nagyon örülök, hogy kaptál ötletet! A kiejtés és a szövegértés nagyban összefügg, úgyhogy meglátod, ha megismersz kiejtési sajátosságokat, fényévekkel előrébb leszel beszédértésben, mint ahonnan indulsz. Ez pedig nagyon jó érzés! 🙂

   Válasz
 23. Ilona

  Hát ez nagyon izgalmas!
  Szerintem ‘mindössze’ annyi a titok, hogy nézőpontot kell váltanunk – nem azon nyafogni, hogy ‘jaj, hogy lehet így (ilyen ‘hanyagul’) beszélni?’ …hanem azt kellene észrevennünk, hogy ez tényleg különleges (a mi magyar nyelvünkhöz képest). És a maga módján nagyon szép. 🙂
  És igen… Továbbra is megfejthetetlen titok számomra is: Miért nem ezzel kezdik az angol tanárok a tanítást??
  Sok ‘gyötrelemtől’ szabadítanának meg minket. Mert a frusztráció hamar elveszi a nyelvtanulási kedvet.
  Ez valahogy olyan, mint amikor megismerünk valakit – és senki nem szól előre: ‘Ő egy nagyon jó ember, de vannak ‘specialitásai’,’
  Ha ezt időben tudjuk, ezzel együtt indulunk az ismeretségnek, ezzel együtt fogadjuk el….szeretjük meg. Semmi csalódás…

  Válasz
  • Edit

   Szerintem gyönyörű az angol, pont a különlegessége adja a muzikalitását. Nem véletlenül hangoznak jobban bizonyos dalok angolul, mint magyarul. Van ami a magyarnak áll jól, van ami az angolnak. Így van, ezt a nézőpontot kell elsajátítani első lépésként.

   Válasz
 24. fazekas maria

  az angol tanárom úgy beszélt angolul, mint ahogy magyarul, hát én is. mindenkivel beszélek Angola, kivéve az angolokat. 30 éve. ma sem hallom ki a szavakat, még akkor sem, ha az angol felirat ott van az orrom előtt. csak annyit mondok, te jó ég, ezt mondta? viszont jól olvasok, írok, fordítok. köszönöm az órát, fantasztikus!!!! Nagy rajongója vagyok!

  Válasz
  • Edit

   Kedves Mária! Sajnálom a keserű érzést, de jó hír, hogy 30 év után is van remény a változásra! Láttam én már csodás változásokat! És szerintem megéri mindenképp. Új perspektívákat ad.

   Válasz
 25. Márta

  Kedves Edit! Csak még holnap?? Röviden és mégis minden érthetö…szerintem nyelvtanulásnál elsö órán kellene erröl beszélni és mindenkinek megkönyitené a tanulást

  Válasz
  • Edit

   Egyetértek. Azzal az apró kiegészítéssel, hogy ezt is adagolni kell, szépen fokozatosan. De tény, hogy szerintem is nagyon fontos a kiejtési sajátosságokról tudni, már a tanulás elején.

   Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük