Kérdőív

Egy általunk végzett felmérésben eddigi angol tanulási élményeikről kérdeztük az embereket. Az eredmények engem nagyon felháborítottak! Rávilágítottak arra a tényre, mi magyarok miért nem merünk megszólalni angolul, ill. beszédbe elegyedni egy külföldivel.

Az egyik kérdésben azt kutattuk, az angol órákon mire mekkora hangsúly került. Az derült ki, hogy a legtöbb időt nyelvtanozásra szánta a tanár, míg a legkevesebbet beszédfejlesztésre és a hallott szöveg megértésének fejlesztésére.

Mit tanítottak legtöbbet diagram

 Csoda ha fejvesztve menekülünk, ha egy külföldi megszólít az utcán?!? Nem szeretnénk leégni, hogy ennyi év tanulás után sem értjük őt vagy nem tudunk neki válaszolni.

A tesztből még egy furcsa dolog derült ki. Azt kérdeztük, mi megy most a legkevésbé angolból. A válaszok közül toronymagasan a „beszéd” emelkedett ki, de érdekes módon a „nyelvtan” volt a 2. befutó. Igazából ez csak elsőre meglepő. A dolog várható is, hiszen ha nincs alkalom szóban is minél többet kötetlenül alkalmazni a megtanult szerkezeteket (azaz olyankor, amikor tényleg szükség van rájuk, nem azért mert nyelvtani gyakorlásban szerepelnek), akkor ezek a szerkezetek megfakulnak, végül feledésbe merülnek. Ha viszont szóban van lehetőséged sokat gyakorolni, kitörölhetetlenül beégnek.

Éppen emiatt a siralmas eredmény miatt, és hogy sokak kérésének eleget tegyünk, elkezdtünk kollégáimmal dolgozni egy olyan programon, ami kifejezetten  a kommunikáció fejlesztésére fókuszál: azaz általa könnyebb megérteni, ha hozzánk beszélnek, és könnyedén tudunk beszédbe elegyedni bárkivel angolul.

Mindent megtanítunk, ami ahhoz kell, hogy a beszélgetés angolul is úgy menjen, mint magyarul. Azonban a program még nem teljes. Mi minden tudásunkat beletettük, megoldást kínálva vele azoknak, akik eddig elmondták nekünk, mi gátolta őket abban, hogy megtanuljanak jól beszélni. De biztos szeretnék lenni benne, hogy nem marad ki semmi a programból, ezért a program véglegesítése előtt a segítségedet kérném.

Kérlek töltsd ki ezt a 3 kérdéses kérdőívet, ami, ígérem, nem vesz igénybe Tőled több időt, mint egy kávé elszürcsölgetése. Nekem viszont nagyon sokat segítesz vele, és nem leszek hálátlan sem! A kérdőív kitöltése után vár rád egy 30% kedvezményre jogosító könyvvásárlási kupon és egy eddig sehol nem publikált videó, amiben megtanulhatsz 15 nagyon ütős angol szót és kifejezést, amivel garantáltan természetesebb lesz az angol beszéded – és még egy nagy problémát is kiküszöbölsz velük! Nagyon köszönöm a segítséged, az ajándékokat pedig használd javadra!