Bizonyított tény:

 

Az érthetőség szempontjából sokkal fontosabb az, hogy jó kiejtéssel mondj valamit, mint az, hogy tökéletes nyelvtant használj

 

Ha nem akarod elolvasni a kiejtés fontosságáról szóló szakmai tanulmányokat, csak végezd el ezt a kísérletet:

 

 

 

Kérlek, mondd ki ezt a mondatot:

Hercules is stronger than Hades.
(Herkules erősebb, mint Hádész.)

Megpróbáltad kimondani? Akkor most hallgasd meg, így mondtad-e:

 

Ha nem így mondtad, vajon egy külföldi megértett volna? Pedig nyelvtanilag tökéletes mondatot mondtál, ugye? Nos?

 

De feltehetem úgy is a kérdést: ha a fenti mondatot hallod, TE megértetted volna?

 

A szakmai tanulmányokból egy részt azért hadd mutassak be neked.

A kaliforniai Mehrabian professzor több éves kutatásában arra a következtetésre jutott,  hogy beszélgetéseink során sokkal inkább fontos az, HOGYAN mondunk valamit, mint az, MIT mondunk.

Érdekes, de elsőként fogjuk fel azt, hogyan szólnak hozzánk, és csak utána kezdjük el értelmezni az elhangzott szavakat, mondatokat.

Vedd észre, hogy a kommunikáció során a kimondott szavak mindössze 7%-ban számítanak, ugyanakkor a kiejtés, azaz hogy hogyan mondod ki ezeket a szavakat, az 38%-ban!!!

Ennek ellenére legtöbbet arra a 7%-ra gyúrunk, teljesen figyelmen kívül hagyva a 38%-ot. Elég logikátlan, nem?

Főleg, hogy azt a 38%-ot SOKKAL könnyebb is elsajátítani, mint azt a 7%-ot!

Mit szólnál hozzá, ha megkönnyítenénk az angol tanulásod azzal, hogy elkezdünk a kiejtésed fejlesztésére nagyobb hangsúlyt fektetni?

Nem azt mondom, hogy innentől kezdve nem lesz szükség nyelvtani ismeretekre, de azt igen, hogy akármennyi nyelvtani ismereted is van jelenleg, azzal klasszisokkal jobban fogsz tudni boldogulni, mint eddig.

Készítettem számodra egy kiejtésfejlesztő videótanfolyamot

Kifejezetten magyaroknak szól

___

a mi problémás területeinkre fókuszálunk, és úgy dolgozzuk fel az anyagot, ahogy nekünk, magyaroknak a legegyszerűbb azt befogadni

Szinttől függetlenül tanulható

___

Teljesen kezdőknek nem való ez a tananyag, hisz ha nem ismered a nyelvet, nem is tudod beszélni, így a kiejtést sem tudod jól alkalmazni. Ezen felül viszont mindenki előnyére válik.

Magyarázatot + gyakorlást is tartalmaz

___

Bemutatom a különböző kiejtési jelenségeket, majd rengeteg példán keresztül begyakoroljuk a helyes kiejtést (mind a 7 összetevőjét)

Több, mint 30 leckéből áll össze

___

melyek átlagban 10 perc hosszúak, és a kiejtés mind a 7 területét lefedik oly módon, hogy könnyen emészthető formában kapd a tudást - mindehhez pedig korlátlan ideig szóló hozzáférést kapsz

Feladatokkal is ellátlak

___

Minden videó előtt találsz felvezető feladatokat, majd a leckék után megértést-ellenőrző feladatokat is, hogy még könnyebb és színesebb legyen a tanulás

 

Leckéket ütemezve kapod

___

Minden leckét ütemezve küldök neked, hogy annyi időt szánj az egyes videókban lévő gyakorlásra, amennyi ahhoz szükséges is

Letölthető mp3 hanganyagot is kapsz

___

hogy bárhol gyakorolhass - autóban, sportoláskor, főzés közben... Egy amerikai fog a füledbe búgni, akit a tanultak alkalmazásával annyiszor ismételhetsz, ahányszor csak akarsz - míg jól nem megy.

Személyes tréninggel is segítelek

___

személyesen találkozunk fél napra, előre elmondod, mi okoz gondot, és azt gyúrjuk át (rendszeres időközönként és több magyar városban tartunk majd ilyet, hogy egyikre biztosan el tudj jönni)

 

Több, mint 2 évig dolgoztam ezen a tananyagon.  Nem volt honnan "puskázzak" sem, mert ilyen tananyag sehol sem létezik. Bevallom volt olyan is, hogy 1-1 elkészült leckét a végén a kukába dobtam, és újrakészítettem, hogy az a lehető legérthetőbb, legegyszerűbb és leghasznosabb legyen. Aztán teszteltem élőben, teszteltem online.

És mit mondanak azok, akik a kiejtés-tanfolyamomat tesztelték?

 

bartfai-istvan
Bártfai István

"A videó magyarázatok érthetőek, könnyen befogadhatóak, hasznosságuk megkérdőjelezhetetlen. Edit szakmaisága és profizmusa győzött meg, hogy elvégezzem a kiejtés tanfolyamot, és nem bántam meg. Sőt! Ajánlom mindenkinek, mert hiánypótló, és közelebb visz ahhoz, hogy valódi angol nyelvű kommunikáció történjen."

 

 

 

"Erre a tanfolyamra szerintem már a kezdetek kezdetén szükség lenne. Olyan dolgokra irányította a figyelmem, amire eddig ügyet sem vetettem. A kiejtés tanulásával könnyebb az anyanyelvű beszélőt megérteni. Én lepődtem meg legjobban, amikor már 2 hét után jobban értettem az angolul beszélőket, ami azért fontos nekem, mert kedvenc előadóimat eredetiben szeretem hallgatni. Pedig az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy még a hallásom sem tökéletes."

Takács Zsuzsa

 

 

 

dobos-aniko-e142197503578
Dobos Anikó

"Én még a kezdeti fázisban teszteltem a kiejtés tréninget, így másfél év távlatából tudom azt mondani, hogy nagyon megérte. Sokkal kevesebb szót mondok rosszul, mint azelőtt, és azóta is a fülembe csengenek a gyakorló feladatok vicces/hasznos szavai, mondatai. A hangzásom is sokkal jobb lett, és már szakmai előadásomat is dicsérték meg a kifejező angolom miatt. Ez nem kicsit dobta meg az önbizalmamat. Szóval ha most kellene döntenem, hogy elvégezzem-e, egyetlen percig sem hezitálnék."

 

Mindez ígéretesen hangzik, de mennyibe kerül?

 

Ha pénzbe szeretném önteni a munkaóráim számát, le sem merem írni, milyen összeg jönne ki. Ugyanakkor óriási lelkesedéssel csináltam a videótanfolyamot, mert már a kezdeti tesztelés alatt kiderült, hogy a tananyag mindenki számára óriási változásokat hoz.

A tananyagok már toporzékolva várják, hogy megmutassák magukat, azonban a videótanfolyam még nem áll készen teljesen. Még folynak a háttérmunkálatok, amik az induláshoz kellenek. Így van egy ajánlatom a számodra:

Ha belém veted a bizalmad és megvásárolod a kiejtés videótanfolyamot MIELŐTT az megjelenne, kedvezményesen jutsz hozzá a választott csomagodhoz. Én ezzel fejezem ki hálám, hogy segítesz a háttérmunkálatok finanszírozásában, te pedig garantáltan elsőként és a legjobb áron kapod meg az egyedülálló kiejtésfejlesztő lehetőséget.

 

Nos hát, ezt a 3 lehetőséget dolgoztam ki, hogy biztosan megtaláld a számításodat:

 

Basic csomag

19.900 Ft helyett Neked

17.900 Ft

  • Videó leckék - kb. 5 órányi anyag magyarázattal, gyakorlással

Gold csomag

24.900 Ft helyett Neked

21.900 Ft

  • Videó leckék - kb. 5 órányi anyag magyarázattal, gyakorlással
  • Rávezető és megértést ellenőrző feladatok
  • mp3 hanganyag: a leckékben előforduló példák ismételhető formában, amerikai anyanyelvű beszélőtől

VIP csomag

39.900 Ft helyett Neked

33.900 Ft

  • Videó leckék - kb. 5 órányi anyag magyarázattal, gyakorlással
  • Rávezető és megértést ellenőrző feladatok
  • mp3 hanganyag: a leckékben előforduló példák ismételhető formában, amerikai anyanyelvű beszélőtől
  • Páros belépő a személyes tréningre
  • Extra videó: magyarok által gyakran rosszul ejtett szavak és helyes kiejtésük begyakorlással
  • Bónusz: kommunikációfejlesztő e-tanfolyam, amellyel szituációkban tudod megállni a helyed magabiztosan

A kiejtésfejlesztő videó-tanfolyam 2017. január 9-től lesz elérhető és

2016. december 18 éjfélig

igényelheted bármelyik csomagot kedvezményesen.

A kedvezményes jelentkezésig ennyi időd van:

[Countdown id=2] 

 

De ki is vagyok én és miért hallgass rám, ha angol kiejtésfejlesztésről van szó?

Gönczy Edit vagyok, 20 éve angoltanár, és személyes küldetésemnek érzem, hogy megtanítsak minél több embert magabiztosan beszélni angolul. Ehhez elengedhetetlen a kiejtés fejlesztése is, amit viszont sok tanár sajnos teljesen figyelmen kívül hagy. Nekik sem tanították, ők sem tanítják... Én viszont tapasztaltam, mennyivel könnyebb egy tanuló élete, ha a kiejtésben is segítem.

Így beleástam magam a kiejtés-fejlesztés rejtelmeibe. Angol fonetika-fonológiát tanultam, kutatásokat böngésztem, tapasztalatokat gyűjtöttem, rendszereztem tudásom és kidolgoztam egy metódust, amivel jól lehet a kiejtést fejleszteni. Mindent először saját magamon próbáltam ki, ahogy a tanulásban haladtam. Ne kérdezd miért, de mindig volt egy megmagyarázhatatlan vágyam: Amerikában úgy megszólalni, hogy senki se vegye észre, hogy nem vagyok amerikai. A kiindulópontot tekintve nem volt könnyű dolgom, mert elég magyaros akcentussal indultam. Azonban a dolog működött: két év alatt olyannyira sikerült megváltoztatni a kiejtésem, hogy azóta is amerikainak hisznek, akármikor is megszólalok. 🙂

Most viszont rajtad a sor

Ha idáig elolvastad ezt az oldalt, akkor nagyon elszánt vagy a kiejtésed fejlesztésében, gratulálok! Ha azért még kellene egy végső löket, hogy elkezdd ezt az önbizalom-növelő kalandot, olvasd el, mi az az 5 indok, amiért mindenképp bele kell vágj a kiejtésed fejlesztésébe:

1 Szívesebben kezdeményezel beszélgetéseket, mert nem kell már azon izgulnod, kinevetnek-e a kiejtésed miatt.

2 A kiejtésed fejlesztésével drasztikusan megnő a szövegértési készséged. Ha eddig zavart, hogy nem érted, amit hallasz, de ha leírva látod ugyanazt, simán lefordítod, akkor a kiejtésfejlesztés hozza a megváltást.

3 Sokkal szívesebben beszélgetnek veled külföldiek, hiszen könnyű lesz téged megérteni, nem kell koncentrálni arra, mit is mondasz. Sokkal könnyebb így beilleszkedni bármilyen társaságba.

4 Sok dicséretet zsebelsz majd be, mert kifejező és természetes a beszéded.

5 Önbizalmad megnő, mert érzékeled, hogy sokkal kevesebb energiával, mint amennyi a nyelvtanod tökéletesítéséhez kell, már mekkora változásokat lehet elérni. Lubickolni fogsz ebben az érzésben!

 

Szerintem már ne hezitálj! Tudom, hogy legbelül érzed, milyen jó lenne a mostaninál szebben, angolosabban beszélni. Engedd, hogy segítsek!