Társalgási szintű angol nyelvtudás. Egy baj van ezzel:

Az állásinterjúztatóknak ez teljesen mást jelent, mint neked.

Odáig oké, hogy boldogulsz angolul, akár felirat nélkül is érted a kedvenc sorozatod, csak az állásinterjún nem ezt fogják kérdezni.

A módszerem (Gönczy Edit vagyok, angolkommunikacio.hu) képessé tesz arra, hogy meg tudd mutatni egy interjún mennyire rátermett vagy az állásra, és ezt olyan természetességgel add elő angolul, mintha magyarul mondanád.

Érdekel, hogyan?

Ennek az oldalnak a közepe felé ki fog derülni,
de előtte muszáj, hogy lásd mekkora a tétje egy ilyen interjúnak:

Mit gondolsz Te és mit gondol az állásinterjúztató?

Például: Annyira ügyelsz a kiejtésre, hogy izgalmadban szerencsétlenül raksz össze egy mondatot.

Szerinted…

 

nem olyan nagy gáz, végül is érthető volt, amit mondtál. Vagy mégsem?

Miközben ezen gondolkozol, látszik rajtad, hogy stresszelsz. Aztán meg már az jár fejedben, hogy „jaj vajon ők is látják rajtam, hogy ideges vagyok, mit fognak gondolni…”

Szerintük…

 

sem olyan nagy gáz, végül is érthető volt, amit mondtál. Vagy mégsem?

Mekkora égés lenne a cégnek, ha ilyen alapvetést elrontana egy új kollega éles helyzetben. Akárhogy is, az interjúztatókban ennél a pontnál megszületik az, amit te nagyon el akartál kerülni: a kétség.

Nézd csak: rajta vagy ezen a grafikonon?

Nemrégiben felkértek a Lánchíd rádiótól angol állásinterjú témában fél órás beszélgetésre.

Az ott is bemutatott kutatásom egy részéről itt van egy grafikon.

Látod magadat? Melyik körcikkben vagy benne?

Mi a biztos jele annak, hogy rangon aluli munkát végeztetnek veled?

Minden nap, olyan ebédszünet körül elhatározod, hogy ma megmondod a főnöknek, hogy ez így nem mehet tovább.  De minden nap van egy indokod, hogy másnapra halaszd a nagy „kiállást magadért”, többször eljátszottad már magadban a párbeszédet, a kis sárga cetli, amire a mondanivalód fő pontjait felírtad, napok óta a zsebedben van, kicsit be is koszolódott már.

A barátaid hétről hétre kérdezik, hogy  „na megmondtad már” vagy „minek dolgozol még ott, ezért diplomáztál?”

Egyszer végre, munkaidő vége előtt 10 perccel benyitsz a főnökhöz, hogy a sarkadra állj, de ő megelőz ezzel a mondattal:

„Figyelj, munka után ugye beugrasz még a postára a céges levelekkel? Közel laksz, nem?”

Nem a te hibád, ha nem tudsz kiállni a saját érdekeidért!

Annyi mindent tanultál az egyetemen, lássuk be, egy fél könyvtárnyi anyag átment a kezeid között, míg meglett a diplomád. Akármilyen szakon is végeztél, ilyen tantárgy biztosan nem volt:

„Bevezetés az érdekeinkért való kiállás tudományába”

Ez az oka annak, hogy mindenre igent mondasz, hogy a főnök kihasználja azt, hogy konfliktuskerülő vagy.

Lehet, hogy ennek társadalmi alapja van, aki kiáll a maga érdekeiért, aki tisztában van saját előnyös képességeivel arra azt mondják: hivalkodó, nagyképű, törtető.

De ugye te sem a mostani állásodból akarsz nyugdíjba menni? Ha megtanulsz rendesen interjúzni, simán menni fog a váltás,  csak előtte el kell felejtened ezt a két népszerű, de mérgező tévhitet:

A 2 legnépszerűbb tévhit az álláskeresésről,
amit sajnos Te is elhiszel

„Járt utat a járatlanért…”

 

A legostobább tévhitek mindig valamilyen közmondásból születnek. Mátyás király idején biztosan volt ennek értelme,  de ma épp azok a sikeresek, akik mernek változtatni, akik maguk járják ki azt az utat, amitől mások félnek.

„Nem vagy pótolhatatlan…”

 

Ezt a főnökök találták ki, hogy az önbecsülésedet letörjék, és elhidd, hogy a mostani állásodnál úgysem találsz jobbat, viszont a te helyedre bármikor jöhet más. Ha ezt hallod, hogy nem vagy pótolhatatlan, akkor biztos lehetsz benne, hogy ennek épp az ellenkezője igaz.

Miért hallgass rám, ha angol állásinterjúkról van szó?

Gönczy Edit vagyok, 25 éve angoltanár és 15 éve készítek fel hozzád hasonló álláskeresőket az angol állásinterjúkra.

Az állásinterjút a másik oldalról kezdtem: cégek megbízásából interjúztattam. A főnökök a nap végén mindig ezt kérdezték: „Edit, ha nem az angoljukat nézzük, te kit választanál?”

Gyakorlati tapasztalataimmal és masszív pszichológiai tanulmányok után összeállítottam a saját felkészítési rendszeremet. Ezt a rendszert használom 15 éve sikerrel, folyamatosan naprakészen tartva.

A hagyományos angoltanári felkészítés nem elegendő a sikeres interjúhoz. A nyelvtudás csak a siker felét garantálja! Éppen ezért a kidolgozott rendszeremben éppen ennyi helyet kap a többi fontos összetevő is: hogyan legyél meggyőző, magabiztos, felkészült.

Tőlem és a Job interview Programot átadó szakemberektől mindent megkapsz, amivel akár 2 nap alatt felkészülhetsz az interjúra.

Mit érsz el a Job Interview Programmal és mi történik, ha „lesz, ami lesz” alapon mész el interjúzni?

A Job Interview Programmal

Megkapod az értesítést, hogy tiéd az állás, egyelőre e-mailben, de lesz majd hivatalos levél is.

Úgy emlékszel vissza az interjúra, hogy egy laza beszélgetés volt. Régen sikerült már valami ilyen zökkenőmentesen.

Itt egy pillanatra elmosolyodsz, eszedbe jut egy gimis emlék: amikor a másik osztálytól előre tudtad a töridoga kérdéseit.

Ilyen volt az állásinterjú is, pontosan tudtad mit szokás kérdezni, és pont azt is kérdezték. Ziccerre mentél, de megérdemelted, mert sokat készültél rá.

A barátaid, akik eddig ugrattak, hogy mit keresel azon a munkahelyen, ahol nem becsülnek meg, most tőled kérnek tanácsot.

Amikor elmeséled nekik a sztorit, angolul idézgeted, miről beszélgettetek, néhányan megkérdezik, szinte egyszerre mondják:  Te mióta tudsz ilyen profin angolul?

A Job Interview Program nélkül

Úgy mentél el interjúzni, hogy azt gondoltad, „tudok én angolul” nem lehet gond.

Először az tűnik fel, hogy az interjúztatók fura dolgokat kérdeznek. „Mondd el, miben vagy jó!” – hát nem olvasták ezek az életrajzomat, még mondjam is el?

Túl vagytok az első beszédtémán, de nem tudod eldönteni, hogy jó voltál-e, vagy csak udvariasságból folytatják.

Stresszelsz, ezért egy picit meg is izzadtál, és már azon gondolkozol, vajon észrevették-e. Egy pillanatra úgy érzed magad, mintha egy filmben szerepelnél, és felülnézetből venne a kamera.

Ekkor azt kérdezik. „Please talk me through some of your strengths”

Na ez betette a kaput, hát nem pont ugyanezt akarták tudni az előbb? Megpróbálsz rá összeszedetten válaszolni, de igazából már az jár a fejedben, hogy ennek itt már úgyis annyi, csak a jelenlegi munkahelyeden ne derüljön ki, hogy itt voltál…

Mi az ami a „tökéletes nyelvtannál” fontosabb tényező egy angol interjú során?

Az, hogy felkészülten állj az interjúztató elé!
Oké, de hogyan?

A Job Interview Program megtanít, hogyan készülj fel, hogy sikerüljön életed állásinterjúja!

A Job Interview Program egy komplett rendszer, mely elvégezhető akár otthonról is, mindössze akár két nap alatt! A Program elemei:

I

6 előadás videó-sorozat

A Program első számú eleme egy 6 előadásból álló videó-sorozat. Ebben 3 szakmájában kiemelkedő szakember vezet be téged az angol állásinterjú mikéntjébe.

Anna azt tanítja meg, mire figyelj egy interjún. Ő maga is interjúztató, és elárulja neked, mi az, amivel egész biztosan leírod magad az interjún akár tudtodon kívül is, de azt is megmutatja, hogyan állítsd magad mellé az interjúztatót. Anna tanításai kincset érnek minden álláskeresőnek!

Lévai Anna

HR-szakember

Petra egészen különleges szemszögből mutatja meg neked, mi a sikeres interjú titka. Elárulja, hogyan enyhítheted idegességedet az interjú előtt és hogyan szerezhetsz magabiztosságot. Petra szakterülete a külföldi állásszerzés, így nagyon sok nélkülözhetetlen információt oszt meg a videójában arról, hogyan interjúzz ha külföldi munkára jelentkezel, vagy ha külföldi az interjúztatód.

Votisky Petra

pszichológus, coach

Edit videóiban kifejezetten az angol állásinterjú nyelvi részével foglalkozik. Kapsz egy lépésről-lépésre útmutatót ahhoz, hogy minden kérdéstípusra tökéletesen és meggyőzően tudj válaszolni. Arról is lesz külön szó, hogyan tudod mindössze alapszintű nyelvi tudással úgy végigcsinálni az angol interjút, hogy magabiztos legyen az angoltudásod. Ha eddig azért nem pályáztál meg egy állást, mert angolul kellett interjúzz, most végre szabadon válogathatsz a számodra legszimpatikusabb hirdetések között!

Gönczy Edit

angoltanár, állásinterjú felkészítő

l

Munkafüzet

A videók mellé kapsz egy munkafüzetet is, amivel a tanultak alapján célirányosan fel tudsz készülni a saját interjúdra. A munkafüzet különböző feladatokat és kész panelmondatokat is tartalmaz, amiket a saját helyzetedre tudsz szabni.

E-book

A munkafüzeten kívül tiéd egy 21 oldalas e-book is “11 kérdés, amit könnyen félreérthetsz az angol állásinterjún” címmel. Ebből megtanulsz mögé látni a kérdéseknek, és nem csípőből felelni rájuk, hanem úgy válaszolni, hogy a válaszaid ne sodorjanak bajba.

m

gyűjtemény

Ha még bizonytalan vagy szóbeli angoltudásodat illetően, nagyon hasznos lesz számodra a “Technikák szóbeli készség-fejlesztésre” c. gyűjtemény is. Ez a kollekció Gönczy Edit 25 éves kommunikáció-fejlesztő múltjának leghatékonyabb fogásait mutatja be.

Önéletrajz elemzés

Ha szeretnéd, szakember átnézi neked az angol önéletrajzod is, hiszen ahhoz, hogy sikeresen megszerezhesd álmaid állását fontos, hogy be is hívjanak az interjúra.

w

Próbainterjú

Sőt, a Job Interview Program része az is, hogy a felkészülés végeztével próbainterjún vehetsz részt. Itt egy HR-szakember fog interjúztatni az általad megpályázott pozícióra, pont úgy, mint majd az éles interjún.

Személyes felkészítés

És ha mindezt a felkészülést nem szeretnéd egyedül végezni, arra is van lehetőséged, hogy részt vegyél egy 5 órás (5×45 perc) privát felkészítésben (személyesen vagy Skype-on).

Válaszd ki, hogy melyik megoldás tetszik a legjobban!

Gold Program

6 részes videósorozat

Tippek, tanácsok 3 szakértőtől.

Munkafüzet

Végigvezet az interjú lépésein, kérdésein. Kincset érő panelmondatokkal

E-book

11 kérdés, amit könnyen félreérthetsz az angol állásinterjún

Hasznos kiegészítők
  • technikák szóbeli angolod fejlesztésére önállóan
  • szótanuló technikák gyűjteménye

19 990 Ft

VIP Program

6 részes videósorozat

Tippek, tanácsok 3 szakértőtől.

Munkafüzet

Végigvezet az interjú lépésein, kérdésein. Kincset érő panelmondatokkal

E-book

11 kérdés, amit könnyen félreérthetsz az angol állásinterjún

Hasznos kiegészítők
  • technikák szóbeli angolod fejlesztésére önállóan
  • szótanuló technikák gyűjteménye
Önéletrejz elemzés

önéletrajz-elemzés javítási tippekkel

Próbainterjú

próbainterjú HR-essel

Személyes felkészítés

5 órás privát felkészítés – közösen egyeztetett időpontban, személyesen vagy Skype-on

19 990 Ft

49 990 Ft

A VIP Program jelenleg nem kapható

„Szerintem ez mégse jó, és kérem vissza a pénzem” garancia

A Job Interview Program gondosan összeállított, tesztelt, sokak által már sikerrel használt állásinterjú-felkészítő program. Annyira biztos vagyok az eredményességében, hogy még pénzvisszafizetési garanciát is adok rá!

Nézd meg a videókat és a hozzá járó anyagokat 2 héten belül, és ha nem tanultál belőlük semmit, visszaadom a pénzed, az utolsó fillérig. Mindössze egy őszinte véleményt kérek.

ui:

Essen le a tantusz: Nem az a lényeg, hogy tökéletesen tudj angolul, nem kell álmodból keltve is tudni  a 12 igeidőt, neked az kell, hogy magabiztosan „el tudd adni” magad az interjúztatóknak.

Ha angolul meg tudtál tanulni annyira, hogy munkát tudj vállalni, ez is menni fog. Az általunk fejlesztett Job Interview programban benne van, hogyan csináld.

Nézd meg mit tud a csomag!

Üdv.:
Gönczy Edit

A sikeres angol állásinterjúd előtt erre a „7 hogyan”-ra betéve kell tudnod a választ. Biztos vagy benne, hogy a Job Interview Program nélkül is menni fog?

1. Milyen interjúhelyzetekre számíthatsz, és a különböző interjúhelyzetekben mi az interjúztató konkrét célja?

2. Hogyan készülj elő az interjúra, hogy még azelőtt jó véleménnyel legyenek rólad, hogy beléptél volna az ajtón

3. Hogyan tudod az angolodat megcsillogtatni még akkor is, ha esetleg csak alapszintű az angol nyelvtudásod

4. Hogyan mutasd be magad és a munkára való rátermettséged angolul úgy, hogy meggyőzd az interjúztatót, de ne tartsanak kérkedő alaknak

5. Milyen kérdésekre számíthatsz, azokat miért is kérdezik valójában, és hogyan felelj rájuk meggyőzően

6. Milyen kérdéseket tegyél fel te az interjúztatónak, és milyeneket ne tegyél fel véletlenül se

7. Hogyan tárgyalj a fizetésedről úgy, hogy megkapd amit kérsz

 

Ha a rizikós próbálgatások helyett biztosra mennél, válaszd a Job Interview Programot.

Sok mindent meg lehet tanulni segítség nélkül, ha van időd próbálkozni. Elrontod, újrakezded, nem probléma.

De most komolyan: Hány esélyed van egy állásinterjún, behívnak újra, ha elsőre nem sikerül?

Gyakran ismételt kérdések

Tudnod kell angolul, de nem a szókincsedtől függ siker. Hanem attól, hogy mennyire vagy hiteles és meggyőző. A Job Interview anyagban megmutatom, hogyan csillogtasd meg a meglévő tudásod. Így előzheted meg azokat, akik lehet ugyan többet tudnak, de nem olyan meggyőzően adják elő.

Egy külön angoltanárra van szükségem ahhoz, hogy sikerüljön az interjú?

Egy angolatanár alapvetően angolul tud megtanítani. Csak akkor fogadd el a tanácsát, ha ezt kifejezetten tanítja és otthon van az állásinterjúk világában is.

Panelmondatokat kell betanulnom, hogy jól menjen az interjú?

Az a fontos, hogy tudd, milyen kérdéseket tehetnek fel neked, de még fontosabb, hogy tudd, mit akarsz válaszolni. A panelmondatok hasznosak, de önmagukban nem elegek.

Fel tudok egyedül is készülni? (Tanár nélkül?)

Igen, ha tudod, mit és hogyan csinálj. Könnyebb dolgod van, ha valaki vezet végig az úton és megmondja, mire számíts az interjún, hogyan vedd az akadályokat.