Kommunikációs eszköztár elsajátító tanfolyam

Beleolvastál már a kommunikációs eszköztáradba?

Akkor láthatod, micsoda kincs van a kezedben.

De a csoda igazán most következik!

Megtanulod, hogyan sajátítsd el az eszköztár kifejezéseit úgy, hogy bármikor képes legyél használni.

Így tanuld meg a kifejezéseket ahhoz, hogy tudd is őket használni

Kiejtés

Első és legfontosabb, hogy a helyes kiejtéssel tanuld meg a kifejezéseket!

Ilyenkor fektess hangsúlyt az egyes szavak kiejtésére is, de ennél is fontosabb: figyelj a szavak kötésére és a hanglejtésre is.

Hallgasd meg egy anyanyelvi beszélőtől, ő hogyan mondja, és ízlelgesd az angol kifejezések dallamát. A lényeg, hogy kifejező legyél, és kiejtéseddel, közléseddel pont azt érd el, ami a szándékod.

Lépésről lépésre

Második legfontosabb dolog, hogy véletlenül se egyszerre akard megtanulni az összes kifejezést!

Haladj lépésről lépésre, rövid, emészthető egységekben.

Rendszerint az a jó, ha egy nap 4-5 kifejezésnél nem tanulsz többet, vagy egy blokkot tanulsz csak meg (pl. invitation).

Amikor pedig a következő blokkra térsz, mindig nézd át az előzőeket is.

Gyakorolj, teszteld magad rendszeresen

A gyakorlás mindig úgy kezdődjön, hogy átismétled az előző napokban tanult kifejezéseket.

Ne azt nézd, tudod-e magyarul, mit jelent egy-egy kifejezés (ez jó esetben elég hamar menni szokott). Azt nézd inkább, ki tudnád-e fejezni magad angolul gondolkodás nélkül. Pl. "invitation" téma gyakorlásakor meg tudnál-e hívni valakit egy moziba.

Írásban is gyakorolhatsz (mondjuk írsz párbeszédeket, ami sok kifejezést tartalmaz), de ki ne hagyd a szóbeli gyakorlást! Ha nagyon nincs kihez, magadhoz beszélj a tükörbe! Talán nem hiszed, de óriási különbség hangosan, saját hangodat hallva gyakorolni, mint gondolatban.

Próbáld ki a való életben!

Ha már tükör előtt megy, meg kell tenned a következő lépést: használd is a tudásod! Más szóval, vesd be élesben.

Külföldi utazásod során határozd el, hogy mindenképp angolul fogsz minden helyihez beszélni. Itt is fontos a fokozatosság elve: könnyebb szituációkkal kezdj, amelyekben még úgy ahogy komfortosan érzed magad, és utána jöhetnek a nagyobb falatok.

Így lesz sikerélményed!

Hú, mennyi instrukció, igaz?

Ne izgulj, mint mondtam, végig fogjuk a kezed! Ha elszántad magad, hogy most végre megszerzed a tudást és önbizalmat ahhoz, hogy merj beszélni angolul, foggal-körömmel fogok ragaszkodni ahhoz, hogy végig is csináld!

Mennyi ideje tanulsz angolul? El tudod képzelni, hogy már csak fél év és úgy fogsz beszélni, ahogy azok, akiket most még csak irigyelsz?

Most eljött a Te időd!

Az eddigi instrukciókban leírtak alapján össze tudod írni, meg tudod tervezni, mikor, mit tanulj. Keress weboldalakat, ahol a kiejtést ellenőrzöd. Oszd be (és tartsd is be!), mikor mit fogsz megtanulni, és keress gyakorló feladatokat is.

Vagy mit szólnál hozzá, ha megtennénk mindezt helyetted? Nekünk, Bar-ANGOL angoltanároknak ez a szakterületünk, ehhez nagyon értünk.

Valójában már meg is tettük... Összeállítottunk Neked egy e-tanfolyamot, amellyel segítünk Neked abban, hogy az eszköztár kifejezéseit elsajátítsd, és használni is tudd.

Azt nem mondom, hogy minden terhet leveszünk a válladról, mert tanulnod neked kell, de rólad nem is feltételezem, hogy elhinnéd, hogy tanulás nélkül csak úgy belekúszik egy nyelv készség szinten a fejedbe.

Azt viszont vállaljuk, hogy végigkísérünk az úton és mindent megteszünk, hogy sikerélményed legyen és végigcsináld.

Nézd csak milyen az e-tanfolyam!

1

RENDSZERESSÉ TESSZÜK TANULÁSOD,

HOGY FÉL ÚTON NE ADD FEL

Rendszeres időközönként (2-3 naponta) kapsz egy e-mailt, amelyben pontosan megmutatjuk, mit és hogyan tanulj meg és gyakorolj a következő levélig.

Ezzel rendszeressé tesszük a tanulásod és a gyakorlásod is, ami kifejezni nem tudom mennyire fontos, ha egyedül tanulsz! Az önállóan tanulók közül csupán néhányan annyira kitartóak, hogy külső bátorító és kitartásra ösztönző segítség nélkül eljussanak kitűzött céljukig.

Tudod, azt ígértem, ha egyszer belevágsz velünk, nem hagyjuk, hogy feladd. Ezt komolyan gondoljuk!

2

RÖGZÍTJÜK HELYESEN

A KIFEJEZÉSEKET

Az eszköztár anyagát írásbeli feladatokon keresztül begyakorlod, hogy PONTOSAN rögzüljenek a kifejezések. Ha gördülékeny beszédre vágysz, fontos, hogy a kifejezéseken beszéd közben már ne kelljen gondolkodj.

3

LETÖLTHETŐ HANGANYAGGAL (MP3)

GYAKOROLTATJUK A KIFEJEZŐ,

ANGOLOS KIEJTÉST IS

Letölthető hanganyagot is kapsz, amely tartalmazza az összes kifejezést, hogy tudd, melyiket hogyan kell kifejezően és angolosan mondani - hallgathatod otthon, a kocsiban, futás közben, bárhol, hogy megszokd és át tudd venni az angol hanglejtés tőlünk kicsit idegen dallamát.

Az e-tanfolyammal mindent megkapsz, ami ahhoz kell, hogy meg tudj szólalni bármilyen szituációban.

A tanulásod során végig fogjuk a kezed, és segítünk a kitartásodban.

Mi az, ami ahhoz kell, hogy legyen merszed megszólalni angolul?

 

Nem egy újabb tananyag, amit félreteszel, hogy "majd megtanulom, ha lesz időm".

Nem puszta vágyakozás, hogy "de jó lenne tudni angolul".

De nem is az, hogy újra és újra nekifutsz az angol tanulásnak és nyelvtanozol hosszú órákig.

 

Az kell, hogy VÉGIGJÁRD AZ UTAT olyasvalaki segítségével, aki ismeri is azt az utat.

Engedd meg, hogy az a valaki én legyek és a Bar-ANGOL csapata!

A mi küldetésünk, hogy tudást és önbizalmat adjunk a beszédhez. Pontosan ismerjük az ide vezető utat, a tanulók félelmeit és nehézségeit, és azokat a praktikákat, amelyek folyamatos sikerélményre ítélnek a fejlődési folyamatod során.

Emlékszel, én fél évet ígértem neked. Ha bizalmadat belénk fekteted, pontosan ennyi idő múlva képes leszel bátran megszólalni angolul. Azért merem ezt ennyire biztosan állítani, mert több száz tanulónál elértük már ezt. És mind a mai napig élvezem látni az eredményt! 🙂

Gyere, tarts velünk!

Igényeld az e-tanfolyamot, és segítünk, hogy ne csak vágyakozz azután, hogy beszélsz angolul, hanem tényleg érd is el.

És nem árulok zsákbamacskát: ezt a tudást már nem adjuk ingyen. Ez már csak azoknak jár, akik felkészültek a kalandra. Azoknak, akik tényleg elszánták magukat, hogy félresöpörnek minden eddigi kudarcot és önbizalommal akarnak társalogni angolul.

Te ilyen vagy?

Akkor találkozzunk holnap, amikor megmutatom, mennyi befektetésre van szükséged az e-tanfolyammal megszerezhető tudáshoz. Plusz egy ajándékkal is készülök, amit imádni fogsz! Csak figyelj!

Akkor holnap!