Milyen szintű angol nyelvtudással vehetek részt a Programban?

Mindenképp kell lennie egy olyan szintű angoltudásodnak, amivel legalább írásban képes vagy gondolataidat kifejezni.

A Program elsősorban azoknak szól, akik írásban B1 vagy B2-es szinten teljesítenek, de beszédkészségük egy vagy két szinttel alulmarad írásbeli teljesítményükhöz képest.

Felsőfokú (C1) nyelvtudással a Program csak akkor javallott, ha beszédkészséged maximum B2-es szintű.

 Miben más a Bar-ANGOL Program, mint egy nyelviskola?

A kettő egymás mellett, mintsem egymás helyett használható. A nyelviskola adja az alapokat ahhoz, hogy legyenek az angol nyelvről ismereteid. Ott tanulod meg a nyelvtant, bizonyos szavakat és kifejezéseket. A tanár törekszik rá, hogy minél több angol szöveget hallhass és olvashass, fogalmazást irat és beszéltet kitalált szituációkban.

Ezzel szemben a Bar-ANGOL Program koncepciója egész más:

  • ha kellően intenzív nyelvi környezetben vagy, azaz körülvesz az angol
  • ha olyan helyzetekben kell beszélj, ahol csak angolul lehet
  • ha olyan szituációkban használod az angolt, amelyek valósak és nem csak eljátszottak
  • ha élvezed a programokat, amikben részt veszel

akkor hamarosan elkezdesz angolul gondolkodni, és beszédkészséged feltűnően gyorsan fejlődni fog, ami által könnyedén meg fogsz tudni szólalni angolul bármilyen helyzetben (vizsgán, utazáskor, munkahelyen, bárhol).

Ehhez a Bar-ANGOL Kommunikáció-fejlesztő Program három fajta helyzetet ötvöz:

  1. Sokszínű, szórakoztató programokon veszel részt, amelyek különböző helyszíneken, mindig máshol vannak, és olyan felejthetetlen élményt nyújtanak, hogy sokáig fogsz róluk mesélni. Egyszóval olyan valós helyzeteket teremtünk Neked, ahol meg kell álld a helyed angolul, mintha külföldön lennél.
  2. Amikor nem vagy velünk, arra az időre olyan dolgokat kapsz tőlünk, melyekkel körülveheted magad angollal otthon, az autódban, az utcán – mindenhol
  3. Tanulásod erőteljesebb fejlődése érdekében pedig tanítunk Neked olyan technikákat, amelyek a kommunikációdat teszik gördülékenyebbé – ezeket a szórakoztató programokon be is vetheted! Sőt! Ez adja a program különlegességét: nincs még egy olyan iskola, ahol azt, amit megtanulsz, azonnal használatba is helyezhetnéd – mi viszont ezt tekintjük alapnak!

Hogy képzeljem el a BarANGOL programot?

Igyekszünk megteremteni azt a közeget, mintha külföldön lennél. Minden erőnkkel azon vagyunk,  hogy a lehető legintenzívebben angol környezetbe helyezzünk.

Ehhez otthon (pontosabban amikor nem vagy velünk) angol könyveket fogsz olvasni, angol nyelvű rádiót hallgatni, stb, és felkészülni a velünk zajló programokra (ehhez felkészítő e-maileket küldünk, természetesen angolul).

Amikor pedig velünk vagy, különböző angol nyelvű programokon veszel részt együtt más emberekkel, többek között olyan külföldiekkel, akikkel csak angolul tudsz kommunikálni. Ehhez találkozunk a program helyszínén (a bázison vagy máshol) egy megadott időpontban, és onnantól kezdve átadhatod magad a program adta örömöknek.

Csak meghatározott napokon fog oktatás zajlani (ha olyan csomagot választasz), mégis rengeteget fogsz tanulni és fejlődni. A programokon lesznek külföldi és magyar társaid és profi program-vezetők, akiktől rád ragad sok szófordulat, nyelvtani séma ill. a beszélt nyelv egyéb sajátosságai (pl. hanglejtés, stb.). Ez egészen olyan, mint amikor külföldre utazol, és ott éled az életed – csak sokkal olcsóbb. A program ideje alatt szigorúan angolul kell beszélni, de nem is lenne illendő nem ezt tenni a külföldiek társaságában. Az átlagban két órás program végén elválunk, de találkozunk újra a következő programon.

Van angoltanár velünk? És mit csinál?

A Program-vezetők mind képzett angoltanárok. Hozzájuk lehet fordulni bármilyen kérdéssel. Ha nyelvi probléma merül fel (pl. ha nem tudsz egy szót angolul, pedig azt szeretnéd használni), csak a “tanulási” alkalmakkor kérdezhetsz a tanártól, mert az éles programokon ezt a helyzetet Neked kell megoldanod (erre készítünk fel a “tanulási” alkalmakkor)! Pontosan az a lényege a Bar-ANGOL Programnak, hogy akárhogy is, de kifejezd magad angolul – ez juttat el oda, hogy végül angolul gondolkodj, és így jutsz el a magabiztos társalgási szintre is.

A Program-vezető angoltanárok egyes esetekben (főleg a bázison) aktívan tevékenykednek, hiszen ők vezénylik le a programokat. ElbarANGOLás esetén (azaz külső helyszínen) pedig a kísérő és a probléma-megoldó szerepét töltik be.

Program-vezetőinket gondosan válogatjuk meg. Alapvető kritérium, hogy kifogástalan legyen az angoljuk nyelvhasználatban és kiejtésben egyaránt, és képesek legyenek oldott és mindenki számára önbizalmat növelő légkört teremteni!

Hányan jövünk össze egy-egy programra?

Egy programsor alapvetően 10 főnek szól, de az esetek többségében 4-5 fős csoportokban vagy párokban zajlik minden. A program lényege, hogy hatékonyan növelje beszédkészségedet, ehhez pedig minden esetben olyan létszámot engedünk, amely ezt elősegíti, nem pedig hátráltatja!

Mikor és hol kell legyek?

A jelentkezés és pénzbefizetés után egyből megkapod napra lebontva, mikor és hol kell lenned. Alapvetően két lehetőség van: vagy a bázison (Podma Café és Teaház) vagy külsős helyszínen találkozunk. A program első napján mindig a bázison találkozunk. A külsős helyszínek is javarészt belvárosi, könnyen megközelíthető helyszíneket jelentenek: Nyugati pályaudvar, Opera és Széna tér környéke.

Hogyan jelentkezhetek a programra?

Minden csomagleírás végén találsz egy gombot: “Erre jelentkezem!”. Erre kattintva bejön a jelentkezési lap, amit ki kell tölteni. Utána kapsz egy e-mail-t, melyben leírjuk pontosan és részletesen, hogyan lehet befizetni a részvételi díjat, ill. összegezzük, mik a tudnivalók a Rád váró barANGOLásról. Természetesen ha kérdésed van jelentkezés előtt, bármikor szívesen várjuk hívásod vagy emailed.

Hogyan tudok fizetni?

Banki átutalással vagy bankkártyával fizethetsz. Jelentkezés után kapsz egy e-mail-t, amiben mindent részletesen leírunk. Az ÁFÁ-s számlát minden esetben elektronikus úton küldjük.

Lehet valamilyen kedvezményt igénybe venni?

Nagy tiszteletben tartjuk azokat, akik a BarANGOL Programot tartják fejlődésük kulcsának! Mi mindent megteszünk azért, hogy a legmagasabb színvonalon biztosítsuk a fejlődésedet – ehhez a legjobb tanárokat alkalmazzuk és a legszínvonalasabb programokat hozzuk el Neked. Ha ezt Te fontosnak tartod és törzsbarANGOLónkká válsz, VIP tagként számos előnyt élvezel, többek között kedvezményeket és másoknak nem elérhető bónuszokat kapsz.

Ezen kívül pedig a Miracle Program esetében tudsz szert tenni 10% kedvezményre, ha egy összegben fizeted ki a Programot.

Kihez fordulhatok kérdés esetén?

Ha már programban veszel részt, akkor a program-vezetődhöz. Egyéb esetekben írj a kapcsolat menüpontban üzenetet, vagy hívj minket  +36 20 358 59 38 -as telefonszámon!